Erätaidot
11. Valaisimet ja retkikeitin
|
Vaatimukset
|
12. Ruoan valmistus retkellä
|
Vaatimukset
Tavoite Vartiolainen pystyy itsenäisesti hoitamaan ruoan valmistusta retken ajan tai vuorokauden ajan leirikeittiöllä. Tärkeää on osata ruoanlaittoa koskeva hygienia ja ymmärtää miksi se on tärkeää erityisesti metsäolosuhteissa. |
13. Teltat ja laavut
|
Vaatimukset
|
14. Nuuksion kansallispuiston säännöt
|
Vaatimukset
|
15. Henkilökohtaiset mitat
|
Vaatimukset
Tavoite Retkeillessä joutuu usein uusien ja yllättävien tilanteiden eteen, joista selviäminen vaatii kädentaitoja ja päättäväisyyttä. Olipa kyseessä veneen tulpan veistäminen tai oikean pituisen pelastusköyden valinta, täytyy partiolaisen nopeasti arvioida mitat, ilman kupeksintaa ja hämminkiä. Tietoa Vanhoja suomalaisia mittayksiköitä: Syli = 1,78m Jalka = 29,7cm Kyynärä = 59,4 cm Vaaksa = n. 15-20 cm Vihje Voit käyttää koulutuksessa jokaiselle jaettavaa taulukkoa. Henkilökohtaiset mitat.pdf Henkilökohtaiset mitat.xls |
16. Arvioimismenetelmät
|
Vaatimukset
|
17. II-luokan solmut, köytökset ja rihmaus
|
Vaatimukset
Tavoite Leirillä useat rakennelmat on järkevintä tehdä köyttämällä. Esimerkiksi keittokatos, työtasot, makkiriuku ja tuuletusteline on osattava tehdä kestäviksi. Tärkeää on, että II-luokan suorittaja osaisi tehdä tyypillistä käyttöä kestäviä rakennelmia, jotka ovat myös turvallisia. |
18. Nuotio ja tulisijat
|
Vaatimukset
|
19. Kipinämikko
|
Vaatimukset
Tavoite Retkillä palkitaan kokousten viikottainen opettelu - uudet taidot päätyvät koetukselle. Metsä tarjoaa parhaat puitteet partio-ohjelmalle, joten on tärkeää oppia nauttimaan luonnosta. Vartiolainen oppii yöpymään kämpän sijaan myös laavussa tai teltassa. Tietoa Mikäli tätä suorituskohtaa ei ole mahdollista suorittaa ennen loppututkintoa vj:n tulee keskustella konsulin kanssa korvaavasta menettelystä. |